Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alņa gaļa mājas gaumē

Sastāvdaļas
  • 1 kg alņa gaļa
  • 50g krējums
  • 20g sviests
  • sāls, svaigi malti pipari
  • Marinādei:
  • 1l ūdens
  • 150ml ābolu etiķis
  • 200g selerijas sakne
  • 100g burkāni
  • 2-3 lauru lapas
  • 10g cukurs
  • 5g melni pipari
  • 25g sāls
Eiropas alu zīmējumos ir attēlots kā cilvēks medī aļņus - kas liecina, ka tie ir medīti kopš akmens laikmeta. Aļņus medī joprojām arī mūsdienās visās valstīs, kurās tas dzīvo. Tā gaļa tiek salīdzināta ar liellopa gaļu, atzīmējot, ka tā ir aromātiskāka un tās garša bagātāka. Tai ir maz tauku, olbaltumvielu daudzums ir līdzīgs kā liellopa un brieža gaļai.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Marinādei ūdeni uzvārīt. Pievienot notīrītus un sagrieztus bukrānus un seleriju, sāli, cukuru un piparus. Pievienot lauru lapas un etiķi. Marinādi atdzesēt.
Gaļu noskalot, ielikt marinādei un atlikt uz 1-2 dienām marinēties.
2
Marinētu gaļu izņemt no marinādes, apžāvēt uz papīra dvielīša. Gaļu pārkaisīt ar sāli,pipariem un apcept pannā izkausētā sviestā. Gaļu pārlikt katlā ar marinādi, pievienot krējumu un sautēt uz vidējas uguns apm. 1,5 stundu.
3
Sautētu alņa gaļu pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni