Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atrā vistas zupa ar pupiņām

Sastāvdaļas
  • 600ml vistas buljons
  • 400g konservētas pupiņas
  • 250g kiršu tomātiņi
  • 250g vārīta vistas fileja
  • 2 selerijas kāti
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 rozmarīna zariņi
  • 1 ēd.k. olīveļļa
  • sāls, pipari
  • 100g Parmezāns (pēc vēlmes)
Pākšaugos (tai skaitā pupiņās) ir mazs tauku daudzums un tiem ir zems glikēmiskais indekss. Uztura speciālisti apgalvo, ka nedēļā būtu jāapēd vismaz 400 g (svars pirms pagatavošanas) pākšaugu, tāpēc piedāvājam vēl vienu vienkārši pagatavojamu recepti ar pupiņām.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Sīpolu un ķiplokus smalki sakapāt. Selerijas kātus un burkānus sagriezt mazos kubiņos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu un apcept dārzeņus. Pievienot tomātiņus un cept vēl 2-3 min. Pieliet buljonu, pievienot pupiņas, rozmarīnu un vārīt 15 min.
2
Pašās beigās pievienot gabaliņos sadalītu vistu, uzvārīt un uguni izslēgt. Izņemt rozmarīnu, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3
Pasniedz siltu porcijas bļodiņās, pārkaisot ar rīvētu Parmezānu.

Pievienot komentāru

Zupas