Atrā vistas zupa ar pupiņām
Sastāvdaļas
- 600ml vistas buljons
- 400g konservētas pupiņas
- 250g kiršu tomātiņi
- 250g vārīta vistas fileja
- 2 selerijas kāti
- 2 burkāni
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 rozmarīna zariņi
- 1 ēd.k. olīveļļa
- sāls, pipari
- 100g Parmezāns (pēc vēlmes)
Pākšaugos (tai skaitā pupiņās) ir mazs tauku daudzums un tiem ir zems glikēmiskais indekss. Uztura speciālisti apgalvo, ka nedēļā būtu jāapēd vismaz 400 g (svars pirms pagatavošanas) pākšaugu, tāpēc piedāvājam vēl vienu vienkārši pagatavojamu recepti ar pupiņām.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Sīpolu un ķiplokus smalki sakapāt. Selerijas kātus un burkānus sagriezt mazos kubiņos.
Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu un apcept dārzeņus.
Pievienot tomātiņus un cept vēl 2-3 min. Pieliet buljonu, pievienot pupiņas, rozmarīnu un vārīt 15 min.
2
Pašās beigās pievienot gabaliņos sadalītu vistu, uzvārīt un uguni izslēgt. Izņemt rozmarīnu, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3
Pasniedz siltu porcijas bļodiņās, pārkaisot ar rīvētu Parmezānu.