Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Banje bert/Bagnet Vert

Sastāvdaļas
  • 4 anšovi
  • 1 hotdogu maizīte
  • 50 g svaigi pētersīļi
  • 1 ķiploka daiviņa
  • baltvīna etiķis
  • olīveļļa
  • sāls, pipari pēc garšas
Lai cik tas nebūtu dīvaini, maize arī var būt mērces pamatsastāvdaļa. Šo mērci pasniedz pie dažadiem gaļas ēdieniem, dārzeņu salātiem. Ja pievieno mazāk olīveļļas, tad mērci var pasniegt pie treknākiem ēdieniem.

Pagatavošana

1
Sajaukt 1:1 vīna etiķi ar ūdeni un iemērkt tajā maizīti. Anšovus sasmalcināt ar ķiplokiem. Pētersīļus sīki sakapāt. No maizes izspiest lieko šķidrumu un visu kopā sajaukt. Maizīti pirms tam var saplucināt mazākus gabaliņos. Pieliet olīveļļu, mērcei jābūt diezgan šķidrai, tāpēc eļļas vajag vairāk. Pārkaisīt ar sāli un pipariem.
2
Šī mērce glabājās apmēram 2 nedēļas.

Pievienot komentāru

Mērces