Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tortiljas ar kūpināta laša fileju

Sastāvdaļas
  • 2 tortillas
  • 1 svaigs gurķis
  • 150g kūpināta laša fileja
  • 100g turku/grieķu jogurts
  • salātlapas
  • 6-8 kirštomātiņi
  • 2 citrona šķēles
  • vasabi
  • sāls, pipari
Tortilja (Tortilla spāņu valodā nozīmē "mazā torte"). Tortiljas tradicionāli gatavoto no smalki samaltiem kviešu miltiem. Tacos, burritos un enchiladas - tieši tā dēvē tortiljas ar dažādiem gaļas pildījumiem un garšvielu maisījumiem Meksikā. Baleadas - tortilja ar pildījumu piedāvās Hondurasā. Taču nu šos plānos plāceņus zinam arī Latvijā. Gatavojiet un dažādojiet savu ēdienkarti!

Pagatavošana 2 porcijas

1
Pagatavot mērci. Jogurtam pievienot pēc garšas vasabi, sāli un svaigi maltus piparus.

Gurķi sagriezt šķēlītēs, tomātus četrās daļās.

Tortilju iesmērēt ar mērci. Pa virsu kārto laša šķēlītes, gurķus, tomātus un salātlapas. Pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un pēc garšas pievienot sāli. Pa virsu izspiest sulu no citorna šķēlītēm. Tortiljas satin tūtiņā un pasniedz.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm