Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Juice hamburger with sauce on wooden plate, selective focus

Burgers ar sieru un senēm

Sastāvdaļas
  • 4 hamburgera maizītes
  • 400g maltā gaļa
  • 125g sēnes (šampinjoni)
  • 1 liels sīpols
  • 4 salātu lapas
  • 50g majonēze
  • 25g rīvēts siera
  • 1 tējk. cukurs
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 10g pētersīļi
  • sāls, svaigi malti pipari
Pastāv viedoklis - ja ēdiens pieder pie "ātro uzkodu" kategorijas, tad tas ir kaitīgs un bērniem to dot nevajadzētu. Atļausimies šādam viedoklim nepiekrist! Ja izmantojamie produkti ir kvalitatīvi, nekādas vainas šādam ēdienam nav! Tāpēc aicinam šāda veida ēdienus gatavot pašiem. Labu apetīti! ;)

Pagatavošana 4 porcijas

1
Nelielā bļodā sajaukt kopā majonēzi, smalki sakapātus pētersīļus, ķiplokus un svaigi maltus piparus.
2
Sīpolu nomizot, sagriezt pusgredzenos. Sēnes attīrīt no smiltīm un sagriezt. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā sīpolus ~ 3 minūtes. Pievienot sēnes un cept vēl 2 minūtes. Pievienot sāli un 50ml ūdens un sautēt, kamēr sēnes ir mīkstas, ~ 5-7 minūtes.
3
Maltai gaļai pievienot sāli un svaigi maltus piparus, samaisīt. No maltās gaļas izveidot četrus apaļus 2-3 cm biezas kotletes. Cept uz grila 7 minūtes vienu reizi apgriežot. Uz katras kotletes uzlikt pa 1 ēd.k. sēņu un sarīvētu sieru un cept vēl 1 minūti, kamēr siers būs izkusis.
4
Maizītes sagriezt uz pusēm un apgrauzdēt. Katru pusīti apsmērēt ar mērci. Uz vienas pusītes uzlikt salātu lapu un kotleti, apsegt ar otru maizes pusīti.

Pievienot komentāru

Burgeri & sendviči