Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sviestmaizes ar vistu un marinētiem dārzeņiem

Sastāvdaļas
  • 500g vārīta vistas gaļa
  • 8 maizes šķēles vai polārmaizes
  • 2 svaigi lauku gurķi
  • 5-6 redīsi
  • 100g humusa
  • zaļumi
  • 2 ēd.k. sojas mērce
  • 1 ēd.k. laima sula
  • 1 ēd.k. zivju mērce
  • 1 tējk. cukura
  • Marinētiem burkāniem:
  • 2 burkāni
  • 1 sarkans sīpols
  • 1/2 gl. rīsu vai ābolu etiķis
  • 1 ēd.k. sāls
  • 1 ēd.k. cukura
Dažādas sviestmaizes un sendviči ir ļoti iecienīts ēdiens daudzās ģimenēs. Piedāvājam vēl vienu pārbaudītu sviestmaižu recepti, kuru pagatavošana neprasa ne īpašas iemaņas, ne daudz laika. Lai labi garšo!

Pagatavošana 2 porcijas

1
Pagatavo marinētus burkānus. Burkānus notīra un sagriež plānās strēmelītēs (kā Korejas burkāniem). Sīpolu sagriež plānās ripiņās. Katliņā uzkarsē 1/2 gl ūdens ar etiķi, sāli un cukuru. Atdzesē 15 min. un pārlej dārzeņiem. Atstāj marinēties vismaz 2 stundas.
2
Pagatavo mērci. Sojas mērci sajauc ar laima sulu, zivju mērci un cukuru.
3
Maizes šķēles apgrauzdē tosterī vai uzgrillē. Vienu maizes daļu apsmērē ar humusu. Tad kārto vārītu vistas gaļu, marinētus burkānus (kopā ar sīpoliem), sagrieztus plānās šķēlēs gurķus un redīsus. Pa starpai ieliek kādu zaļumu. Apsedz ar atlikušajām maizēm, kuras ir apsmērētas ar mērci.
4
Pasniedz uzreiz.

Pievienot komentāru

Burgeri & sendviči