Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Sēņu burgers

Sastāvdaļas
  • 4 portobello sēnes
  • 400g maltā liellopa gaļa
  • 1 tomāts
  • 1 sīpols
  • 4 siera šķēles
  • 2 salātlapas
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1/3 gl Balzamiko mērce
  • 1 ēd.k. Dižonas sinepes
  • 1 ēd.k. sarkanvīna etiķis
  • 1 tējk. Vorčesteras mērce
  • eļļa
  • sāls, pipari
Vasara ir beigusies, bet tas nenozīmē, ka beidzās arī grilēšanas sezona. Mēs šodien piedāvājam pagatavot īpašus burgerus, kuri atgriezīs mūs vasarā. Tajā ir viss - gan grilēta gaļa, gan tomāti, gan sēņu aromāts! Izmēģini šo recepti arī tu!

Pagatavošana 2 porcijas

1
Ķiplokus sasmalcina un sajauc ar Balzamiko mērci un sinepēm, pievieno eļļu, sāli un svaigi maltus piparus. Sēnes apsmērē ar šo marinādi un cep uz grila pannas, ik pa brīdim apsmērējot ar marinādi. Atlikušo marinādi sajauc ar tomātu pastu - sanāks fantastiska mērce kartupeļiem!
2
Malto gaļu sajauc ar sarkanvīna etiķi un Vorčesteras mērci, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. No maltās gaļas izveido divas plakanas kotletes un uzcep.
3
Liek kopā burgerus - uz vienas sēnes cepurītes liek salātlapu, kotleti, siera šķēles, tomātu šķēles, sīpolu ripiņas. Pārkaisi ar sāli un svaigi maltiem pipariem pēc garšas un apsedz ar vēl vienu sēnes cepurīti.
4
Pasniedz ar kartupeļiem frī un mērci.

Pievienot komentāru

Burgeri & sendviči