Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepti kartupeļi ar ķiplokiem un Parmezānu

Sastāvdaļas
  • 700g jauni kartupeļi
  • 3-4 jauni burkāni
  • 150g ķiršu tomātiņi
  • 4-5 ķiploka daiviņas
  • 100g rīvēts Parmezāns
  • timiāns
  • olīveļļa
  • sāls, pipari
Īpaši baudāms šis ēdiens ir vasarā, kad dārzeņi tikko no lauka. Taču arī citā gada laikā ir iespējams noķert šo īpašo dārzeņu toni.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus kārtīgi nomazgāt un sagriezt pabiezās šķēlēs. Burkānus nomizot un sagriezt strēmelītēs. Ķiplokus saspiest ar plato naža galu. Tomātus nomazgāt un sagriezt uz pusēm.
Kartupeļus, burkānus un ķiplokus pārliet ar olīveļļu, samaisīt. Pievienot rīvētu Parmezānu, timiānu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Visu pārlikt uz cepešpannas un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apm. 45-50 min, ik pa brīdim apmaisot. 15 min pirms cepšanas beigām pievienot tomātus.
2
Pasniedz kā pamat-ēdienu vai kā piedevu gaļas ēdieniem.

Pievienot komentāru

Salāti