Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cūkgaļas fileja konjaka-sinepju mērcē

Sastāvdaļas
  • 1 cūkgaļas fileja (apm. 500g)
  • 1 ēd.k. olīveļļa
  • 1/2 gl. konjaks
  • 1 gl. vistas buljons
  • 1/2gl. saldais krējums
  • 2 ēd.k. Franču sinepes
  • sāls, pipari
Daudzi slaveni pagājušo gadsimtu darboņi, piemēram, filozofs Denijs Didro un zinātnieks Lerons Dalambers, uzskatīja, ka lietot konjaku nelielās devās nozīmē rūpēties par savu veselību. Pēc šo baudītāju domām, konjaks nav tikai sildošs un nomierinošs dzēriens, bet tam ir arī dziednieciskas īpašības.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Fileju attīrīt no plēvēm, pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Pannā uzkarsēt eļļu un cept fileju apm. 5 min. no katras puses. Pieliet konjaku un sautēt vēl 5-7 min. Fileju izņemt un pannā ieliet saldo krējumu un pievienot sinepes, apmaisīt. Tikko uzmet pirmo burbuli, fileju atgriezt pannā un sautēt vēl 2-3 min. no katras puses.
2
Pasniedz siltu, pārlejot ar mērci.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni