Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Cupcake with chocolate and raspberry, selective focus

Groziņi ar zefīra krēmu

Sastāvdaļas
  • Mīklai:
  • 100g sviests
  • 165g milti
  • 1 olas dzeltenums
  • 65g pūdercukurs
  • 65g rieksti (mandeles)
  • 1/2 tējk. vaniļas cukurs
  • Pildījumam:
  • 200g džems
  • 100g cukurs
  • 3 olu baltumi
  • 3g agars
  • 60g ūdens
Vārds "zefīrs" cēlies no grieķu vārda zephyros un apzīmē "vieglu rietumu vēju". Kārdinoši, vai ne? Tā arī ir. Pagatavojiet šos groziņus un izbaudot to vieglo garšu!

Pagatavošana

1
Riekstus notīrīt, apgrauzdēt un sasmalcināt.
Mīklai - sajaukt kopā mīkstu sviestu ar pūdercukuru un olas dzeltenumu. Pievienot riekstus un miltus, iejaukt mīklu. Mīklu izrullēt plānā kārtā (2-3mm) un atdzesēt ledusskapī. Mīklu sakārtot groziņos, sadurstīt ar dakšu un cept 12 min. iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādos, līdz tā kļūst zeltaina. Groziņus atdzesēt.
Džemu uzsildīt un izberzt caur sietu. Piepildīt groziņus ar džemu.
2
Agaru iemērkt aukstā ūdenī uz 2 st. Džemu uzsildīt un izberzt caur sietu. Lielā bļodā uzputot ar mikseri olu baltumus, siltu džemu un cukuru. Kamēr putojat, uzkarsēt agaru un pievienot vēl karstu. Kārtīgi samaisīt.

Uzreiz pārlikt masu sagatavotā konditorejas maisiņā un izspiest kremu groziņos.
3
Dekorē ar šokolādi un svaigām ogām.

Pievienot komentāru

Konditoreja