Jūras asaris ar brieža gaļas desu
Sastāvdaļas
- 4 jūras asari
- 120 g brieža gaļas desa
- 1 tējk. svaigi malti pipari
- 25 ml olīveļļa
- 4 ēd.k. vīna etiķis
- pāris rozmarīna zariņu
- sāls
Ir dzirdēts maldīgs priekšstats par to, ka zivs ar desu nav savienojami produkti. Bet ir arī izņēmumi. Piemēram šī recepte. Patiesi ļoti garšīgi!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 210 grādiem.
Brieža gaļas desu notīra un sagriež ripiņās.Olīveļļu sajauc ar sāli un svaigi maltiem pipariem.
2
Asarus izlikt cepešpannā, viegli pārbērt ar sāli un apslacīt ar sagatavoto olīveļļu. Uz katras zivs salikt desas ripiņas.Zivij blakus izkārto rozmarīnu.
3
Asarus cept cepeškrāsnī ~ 8 - 10 minūtes. Pirms pasniegšanas apslacīt ar vīna etiķi.
4
Pasniedz karstu.