Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Kartupeļu kraukšķīgie trīsstūrīši

Sastāvdaļas
  • 4 lieli kartupeļi
  • 1/4 gl. olīveļļas vai augu eļļas
  • 1 ēd.k. garšaugu (timiāns, rozmarīns)
  • 1 gl. kukurūzas miltu
  • sāls pēc garšas
Par kartupeļa dzimteni tiek uzskatīta Dienvidamerika.Kartupeļi pēc kviešiem, kukurūzas, rīsiem un miežiem ir kā piektais nozīmīgākais kaloriju avots uz mūsu planētas.Latvija nav izņēmums un kartupeļu popularitāte ir ļoti liela. Vidēji gada laikā viens iedzīvotājs patērē 100 kg kartupeļus. Šis ir vēl viens kartupeļu pagatavošanas veids.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Kartupeļus nomizo, sagriež trīsstūrveida gabalos un liek lielā traukā. Apviļā kukurūzas miltos.Pārkaisa ar zaļumiem, sāli, garšaugiem un pārlej ar eļļu.Visu rūpīgi samaisa.
2
Sagatavotos kartupeļus liek lielā cepešpannā un cep 20 min. Tad apgriež otrādi un cep vēl 15 minūtes.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni