Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Glazed easter cake with decoration, selective focus

Kēkss ar balto šokolādi

Sastāvdaļas
  • 70g milti
  • 50g kartupeļu ciete
  • 90g cukurs
  • 100g sviests
  • 5 olu dzeltenumi
  • 3 olu baltumi
  • 40g iebiezinātais piens
  • 2 tējk. Amaretto liķieris
  • 1/2 tējk. cepamais pulveris
  • Glazūrai:
  • 40g baltā šokolāde
  • 20g sviests
Tāpat ka grāmatas autore, esam pārliecināti, ka šo kēksu mēs Padomju laikos neesam ēduši. Gluži vienkārši tāpēc, ka veikalos to netirgoja. Tomēr slavenajā GOST sistēmā tā receptūra tika aprakstīta. GOST - tas ir Padomju laiku valsts standarts, pēc kuriem tika ražots pilnīgi viss tajā valtsī. Un tapēc visās republikās visi produkti garšoja vienādi. Atkāpes no receptes nepastāvēja! Ja radās jauna recepte, tad tā bija jāsaskaņo un jāreģistrē GOSTā.
Mēs tomēr pieļāvām vienu atkāpi - šokolādi izmantojām balto, nevis tumšo. Receptes pagatavošanai nepieciešama forma 18cm diametrā.

Pagatavošana

1
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 170 grādiem.
Sviestu un cukuru uzputot līdz masa kļūst gaiša un gaisīga. Turpinot putot pa vienam pievienot olu dzeltenumus. Pievienot iebiezināto pienu, liķieri un vēelreiz kārtīgi uzputot. Pievienot miltus, kartupeļu cieti un cepamo pulveri. Vēlreiz samaisīt.
2
Atsevišķi uzputot olu baltumus. Iemaisīt tos mīklā.
3
Sagatavot formu - formu iemsērēt ar sviestu un pārkaisīt ar miltiem. Pārliet sagatavotā formā mīklu un cept apm. 1 st. gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti.
4
Glazūrai šokolādi ar sviestu izkausēt ūdens peldē. Ja jums ir tumšā šokolāde, tad sviestu vajadzēs divreiz vairāk. Ar pagatavoto glazūru pārliet kēksu, atdzesēt.
5
Avots-http://chadeyka.livejournal.com

Pievienot komentāru

Konditoreja