Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Tomasa kēkss

Sastāvdaļas
  • 300g krējums
  • 300g milti
  • 2 olas
  • 200g brūnais cukurs
  • 50g sviests
  • 200g ogu sukādes
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • 1 tējk. piparkūku garšvielas
  • pūdercukurs
21. decembrī, svētā Tomasa dienā, tika cepta žāvētu augļu maize. Senāk šādu maizi precību kāri puiši sūtīja savām izredzētajām. Ja meitene pieņēma, tad to varēja uzskatīt par atzīšanos mīlestībā. Izmēģiniet!

Pagatavošana 22 porcijas

1
Cukuru uzputo ar olām un garšvielām. Pievieno krējumu un samaisa. Pievieno miltus, cepamo pulveri un samaisa vēlreiz. Pašās beigās iecilā sukādes un izkausētu sviestu.
2
Cepamo formu iesmērē ar sviestu un pārlej mīklu. Cep 40 min. 180 grādos. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
3
Keksu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Pievienot komentāru

Konditoreja