Ķīnas pupiņu, rukolas un Fetas salāti
Sastāvdaļas
- 200ml diedzētas Ķīnas pupiņas
- 110g rukola
- 60g Feta siers
- 30g saulē kaltēti tomāti
- 1/4 gl. valrieksti (pēc izvēles)
- Mērcei:
- 1/2 tējk. Dižonas sinepes
- 1 smalki sakapāta ķiploka daiviņa
- 2 ēd.k. olīveļļa
- 1/2 ēd.k. balzāmetiķis
- sāls, svaigi malti pipari
Šie ir sātīgi salāti, kurus var pasniegt kā pamatēdienu. Lai samazinātu taukvielu saturu, izmantojiet saulē kaltētus tomātus, kuri nav piesūcināti ar eļļu un izmantojiet sieru ar mazu tauku saturu.
Recepte no grāmatas Rodžers Korders "Sarkanvīna diēta" (Izdevniecība "Zvaigzne ABC").
Recepte no grāmatas Rodžers Korders "Sarkanvīna diēta" (Izdevniecība "Zvaigzne ABC").
Pagatavošana 2 porcijas
1
Saputo sinepes ar ķiplokiem, pieber pēc garšas sāli un piparus, pievieno eļļu un etiķi, rūpīgi samaisa.
Pupiņas ieliek bļodā, pārlej ar mērci un samaisa. Pieliek rukolu, sagrieztu kubiņos sieru, kaltētus tomātus un kārto šķivjos. Pēc vēlems var pievienot valriekstus.
Pupiņas ieliek bļodā, pārlej ar mērci un samaisa. Pieliek rukolu, sagrieztu kubiņos sieru, kaltētus tomātus un kārto šķivjos. Pēc vēlems var pievienot valriekstus.