Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kūpināta forele ar dillēm un citronu-sinepju mērci 2

Sastāvdaļas
  • 1 kg kūpināta forele ar ādu
  • dilles
  • svaigi malti pipari
  • Mērcei:
  • 10 ēd.k. Dižonas sinepes
  • citrons
  • 1/2 gl. olīveļļa
  • 1,5-2 ēd.k. šķidra medus
  • dilles
  • 1 ēd.k. svaigi malti balti pipari
  • sāļie groziņi pasniegšanai
Viss ģeniālais slēpjas vienkāršībā! Ja izdodas ierastos produktus pasniegt nedaudz citādi, tādējādi radot jaunas garšas nianses un citu vizuālo risinājumu, droši var teikt, ka virtuve ir tavs īstais talants. Šoreiz piedāvājam pagatavot uzkodu, kura bagātinās jebkura mēroga svinību galdu.

Pagatavošana

1
Dilles smalki sakapāt. Pievienot melnos piparus un samaisīt.
2
Forelei nogriezt ādu un ar asu nazi krusteniski iegriezt no abām pusēm (griezumu dziļums 2-3 mm, atstarpes apm. 1,5 cm). Ar diļļu-piparu maisījumu ierīvēt foreli, ietīt pārtikas plēvē un novietot uz 2-3 stundām ledusskapī.
3
Mērcei dilles smalki sakapāt. Ar putojamo slotiņu bļodā saputot medu un svaigi spiestu citrona sulu un rīvētu miziņu. Turpinot putot pakāpeniski pievienot olīveļļu. Nelielās devās pievienot sinepes un piparus. Kārtīgi samaisīt un ievietot ledusskapī uz 30 minūtēm.
4
Gatavu foreli izņemt no ledusskapja un sagriezt plānās šķēlītēs. Ar foreles šķēlēm piepildīt groziņus un pārliet ar mērci.

Skatīt visus komentārus

Uzkodas