Lakšu krēmzupa ar maigi vārītu zosu olu
Sastāvdaļas
- 1l dārzeņu buljons
- 1 vistas fileja
- 150g svaigs siers
- 1 bunt. lakši
- 4 zosu olas
- sāls, pipari
Ūdensputnu olas biežāk nekā citas mēdz būt inficētas ar salmonellām. Pirms lietošanas olas ļoti rūpīgi jānomazgā un rekomendējam olas iegādāties tikai no pārbaudītas (zināmas) saimniecības.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Lakšus kārtīgi noskalot.
Vistas fileju ielikt katlā, pārliet ar buljonu un vārīt, līdz fileja gatava. Gaļu izņemt no buljona, bet buljonam pievienot lakšus. Vārīt 2-3 min. Zupu mazliet atdzesēt un sablendēt. Atgriezt katlā un uzkarsēt. Iejaukt sieru, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
Vistas fileju ielikt katlā, pārliet ar buljonu un vārīt, līdz fileja gatava. Gaļu izņemt no buljona, bet buljonam pievienot lakšus. Vārīt 2-3 min. Zupu mazliet atdzesēt un sablendēt. Atgriezt katlā un uzkarsēt. Iejaukt sieru, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
2
Vistas fileju sagriezt mazākos gabalos. Zosu olas novārīt karstā ūdenī 4 min. Olas atdzesēt un nolobīt.
3
Katrā porcijas šķivī liek gaļu un zosu olu. Pārliet ar zupu un izdekorēt - ar svaigiem zaļumiem vai garšvielu sāli. Pirms pasniegšanas olu iegriezt, lai iztek dzeltenums.