Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lakšu krēmzupa ar maigi vārītu zosu olu

Sastāvdaļas
  • 1l dārzeņu buljons
  • 1 vistas fileja
  • 150g svaigs siers
  • 1 bunt. lakši
  • 4 zosu olas
  • sāls, pipari
Ūdensputnu olas biežāk nekā citas mēdz būt inficētas ar salmonellām. Pirms lietošanas olas ļoti rūpīgi jānomazgā un rekomendējam olas iegādāties tikai no pārbaudītas (zināmas) saimniecības.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Lakšus kārtīgi noskalot.
Vistas fileju ielikt katlā, pārliet ar buljonu un vārīt, līdz fileja gatava. Gaļu izņemt no buljona, bet buljonam pievienot lakšus. Vārīt 2-3 min. Zupu mazliet atdzesēt un sablendēt. Atgriezt katlā un uzkarsēt. Iejaukt sieru, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
2
Vistas fileju sagriezt mazākos gabalos. Zosu olas novārīt karstā ūdenī 4 min. Olas atdzesēt un nolobīt.
3
Katrā porcijas šķivī liek gaļu un zosu olu. Pārliet ar zupu un izdekorēt - ar svaigiem zaļumiem vai garšvielu sāli. Pirms pasniegšanas olu iegriezt, lai iztek dzeltenums.

Pievienot komentāru

Zupas