Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dorada ar citronu un citronzāli

Sastāvdaļas
  • 2 doradas
  • 1 citrons
  • 2 citronzāles
  • sāls
Dorada jeb zeltgalvainā jūras karūsa - šīs zivs nosaukums radies sudrabkrāsas galvas dēļ. Doradas lieliskās garšas īpašības nu novērtējušas arī daudzas saimnieces Latvijā.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Zivi izķidāt, notīrīt zvīņas, izgriezt žaunas vai nogriezt galvu. Ar asu nazi iegriezt sānos 3-4 šķērsgriezumus. Zivis ierīvēt ar sāli no abām pusēm un no iekšpuses. Uz cepamā papīra loksnes liek zivi. Zivs iekšpusi piepildīt ar citronzāli un pāris citrons šķēlēm. Pa virsu zivij uzlikt 3-4 citrona šķelītes. Papīru aizlocīt tā, lai veidojās konverts un cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 15-20 minūtes (atkarībā no zivs lieluma) 180 grādos.
2
Pasniedz ar svaigiem dārzeņu salātiem.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni