Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laša zupa ar zaļo tēju

Sastāvdaļas
  • 1 gl. vārītu rīsu (vēlams priekš suši)
  • 1 tējk. zaļās tējas (sausas)
  • 2 laša steiki apm. 200g katrs
  • jūras zāles vai nori dekorēšanai
  • vasabi
  • Marinādei:
  • brūnais cukurs
  • citrona sula
  • sojas mērce
Daudzi Ķīnieši ir pārliecināti, ka zaļā tēja sniedz mundrumu ķermenim un prātam, kā ari aizkavē novecošanas procesus. Lai saņemtu organismam nepieciešamo dienas devu vajadzētu izdzert apmēram 3 tases zaļās tējas. Šīs tējas īpašās garšas un īpašību dēļ to nereti izmanto arī dažādu ēdienu pagatavošanā. Pamēģiniet arī jūs!

Pagatavošana 2 porcijas

1
Sojas mērci sajaukt ar citrona sulu un brūno cukuru un iemarinēt tajā laša steikus uz pāris stundām. Pannā uzkarsēt olīveļļu un apcept tajā laši no abām pusēm.
2
Zaļo tēju pārliet ar 1 gl. vāroša ūdens un ļaut ievilkties 7-10 min.
3
Dziļā zupas šķīvī ielikt rīsus, pa virsu uzlikt laša gabaliņu, pievienot pēc vēlmes vasabi vai sojas mērci un pārliet ar karstu zaļo tēju. Dekorēt ar jūras zālēm vai sagrieztu nori.
4
laperla-foto.livejournal.com

Pievienot komentāru

Pupas & graudi