Laša zupa ar zaļo tēju
Sastāvdaļas
- 1 gl. vārītu rīsu (vēlams priekš suši)
- 1 tējk. zaļās tējas (sausas)
- 2 laša steiki apm. 200g katrs
- jūras zāles vai nori dekorēšanai
- vasabi
- Marinādei:
- brūnais cukurs
- citrona sula
- sojas mērce
Daudzi Ķīnieši ir pārliecināti, ka zaļā tēja sniedz mundrumu ķermenim un prātam, kā ari aizkavē novecošanas procesus. Lai saņemtu organismam nepieciešamo dienas devu vajadzētu izdzert apmēram 3 tases zaļās tējas. Šīs tējas īpašās garšas un īpašību dēļ to nereti izmanto arī dažādu ēdienu pagatavošanā. Pamēģiniet arī jūs!
Pagatavošana 2 porcijas
1
Sojas mērci sajaukt ar citrona sulu un brūno
cukuru un iemarinēt tajā laša steikus uz pāris
stundām. Pannā uzkarsēt olīveļļu un apcept tajā laši no abām pusēm.
2
Zaļo tēju pārliet ar 1 gl. vāroša ūdens un ļaut
ievilkties 7-10 min.
3
Dziļā zupas šķīvī ielikt rīsus, pa virsu uzlikt laša gabaliņu, pievienot pēc vēlmes vasabi vai sojas
mērci un pārliet ar karstu zaļo tēju. Dekorēt ar jūras zālēm vai sagrieztu nori.
4
laperla-foto.livejournal.com