Maizītes ar olu salātiem
Sastāvdaļas
- 3 rupjmaizes šķēles
- 3 cieti vārītas olas
- 1/2 tējk. karijs
- 3 ēd.k. grieķu/turku jogurts
- salātlapas
- sāls
Olas ir vērtīgs olbaltumvielu avots. Tās satur A, D, E un B grupas vitamīnus, kā arī dažādas minerālvielas, nesatur C vitamīnu. Citi pētījumi atklāj, ka olu ēšana brokastīs var samazināt dienas kopējo uzņemto kaloriju daudzumu - olas sastāvā esošie vitamīni un barības vielas mazina izsalkuma sajūtu pusdienas laikā, tas savukārt samazina pusdienās uzņemto kaloriju dadzumu.
Pagatavošana 3 porcijas
1
Cieti novārītas olas nolobīt sagriezt palielos kubiņos, pārlikt bļodā. Pievienot kariju, jogurtu, pēc garšas sāli un samaisīt.
2
Uz maizes šķelēm kārto salātlapas, pa virsu uzliek olu salātus.