Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maizītes ar olu salātiem

Sastāvdaļas
  • 3 rupjmaizes šķēles
  • 3 cieti vārītas olas
  • 1/2 tējk. karijs
  • 3 ēd.k. grieķu/turku jogurts
  • salātlapas
  • sāls

Olas ir vērtīgs olbaltumvielu avots. Tās satur A, D, E un B grupas vitamīnus, kā arī dažādas minerālvielas, nesatur C vitamīnu. Citi pētījumi atklāj, ka olu ēšana brokastīs var samazināt dienas kopējo uzņemto kaloriju daudzumu - olas sastāvā esošie vitamīni un barības vielas mazina izsalkuma sajūtu pusdienas laikā, tas savukārt samazina pusdienās uzņemto kaloriju dadzumu.

Pagatavošana 3 porcijas

1

Cieti novārītas olas nolobīt sagriezt palielos kubiņos, pārlikt bļodā. Pievienot kariju, jogurtu, pēc garšas sāli un samaisīt.

2

Uz maizes šķelēm kārto salātlapas, pa virsu uzliek olu salātus.


Pievienot komentāru

Idejas brokastīm