Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Fried egg with tomato and pepper (shakshuka) for brekafast, selective focus

Olas "Šakšuka"

Sastāvdaļas
  • 4 lielas olas
  • 1 sarkana paprika
  • 1 oranža paprika
  • 1 -2 čili pipars
  • 4 nelieli tomāti
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 2 tējk. paprikas pulvers
  • 1/4 gl. ūdens
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • sāls, pipari
  • timiāns
Ēbreju virtuve ir laikmetīga senu kulināru tradīciju interpretācija, kurā saskanīgi sadzīvo pirmavoti un vietējās tradīcijas. Izraēlā ceptu olu ar tomātiem sauc par šakšuku. Un katrā mājā tai ir sava receptes improvizācija. Tomēr, ievērojot pamata vadlīnijas, piedāvājam arī jums pagatavot šakšuku.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā smalki sakapātus ķiplokus un čili piparu. Pievienot sagrieztus tomātus un ūdeni un sautēt apmēram 5 min.
2
Papriku sagriezt strēmelītēs un pievienot pannas saturam. Sautēt uz lēnas uguns, kamēr paprika ir mīksta. Uzist pa virsu olas, apsegt ar vāku un uz lēnas uguns cept 8-10 min., kamēr olas ir gatavas.
3
Pasniedz dekorējot ar timiāna zariņiem.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm