Mājas pastēte
Sastāvdaļas
- 300g cūkgaļas cauraudzīša
- 300g aknas
- 1 sīpols
- 2 burkāni
- 3 ķiploka daiviņas
- sāls, pipari pēc garšas
Viena no visvienkāršāk pagatavojām pastētēm.Īpaši iesaku izmēģināt iesācējiem virtuvē, lai saprastu, ka uztaisīt pastēti pašiem nav nemaz tik grūti.
Pagatavošana
1
Gaļu sagriezt gabaliņos. Apcept pannā cūkgaļu un tad tajos pašos taukos akniņas.
2
Visu salikt vienā katlā, pieliet klāt ūdeni.
Pievienot sīpolu, burkānus, ķiplokus, sāli,
piparus un vārīt līdz gaļa ir mīksta.
Mazliet atdzesēt un visu sablenderēt.
To buljonu, iekš kā vārījās gaļa, arī jālej
klāt.
Masai jābūt pašķidra krējuma biezumā - tā
sastings! Tad salej formiņas un saliek
ledusskapī. Pāris stundu laikā pastēte ir
gatava!