Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Marokāņu zupa ar jēru un lēcām

Sastāvdaļas
  • 500g jēra pleca
  • 1 sīpols
  • 3 ēd.k. olīveļļas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1/2 tejk. kumīna
  • 1/2 tējk. malta koriandra
  • 200g konservētu tomātu
  • 100g lēcu
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
  • čili pipari
  • &nbsp
  • Karamelizētiem sipoliem:
  • 2 sīpoli
  • 1 tējk. cukura
  • 1 tējk. Garam masala
Marokāņu virtuve ir viena no bagātākajām pasaulē, tapēc ka savieno sevī tik daudz smaržu un aromātu. Tas var likties dīvaini, bet viss ļoti labi sader kopā.

Pagatavošana

1
No jēra pleca pagatavot buljonu. Plecu izņemt, atdalīt gaļu no kauliem un sagriezt smalkāk.
2
Pannā uzkarsēt olīveļļu, pievienot smalki sakapātus ķiplokus, sīpolus un cept uz vidējas uguns 2-3 min. Pievienot tomātus,čili piparus, kanēli, koriandru, kumīnu, mazliet buljonu no katla un pasautēt visu kopā 5 min. Pannas saturu pievienot buljonam, pievienot lēcas, smalki sagrieztu gaļu un vārīt līdz lēcas ir mīkstas apmēram 30 min. Pievienot sali un piparus.
3
Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sagrieztus gredzenos sīpolus apmēram 2 min. Pievienot Garam masalu un cukuru un cept līdz sīpoli ir brūni.
4
Zupu salej šķīvjos un pasniedz pievienojot lakto un karamelizētus sīpolus

Pievienot komentāru

Zupas