Mārrutku uzlējums (Hrenovuha) 1
Sastāvdaļas
- 1l 40% degvīns
- 25g mārrutku sakne
- 10g ingvera sakne
- 1/2 citrona miza
Mārrutki ir garšaugs, kura saknes ir visgaršīgākās no septembra līdz aprīlim. Tuvojoties ziemas aukstajam laikam, piedāvājam pārbaudītu mārrutku uzlējuma recepti.
Pārmērīga alkohola lietošana IR kaitīga Jūsu veselībai!
Pagatavošana
1
Mārrutku sakni un ingveru nomizo un sagriež ripiņās. Citrona miziņu sagriež smalkāk. Visu saliek burkā, pārlej ar degvīnu, uzliek vāku un noliek tumšā siltā vietā uz 4 dienām. Katru dienu uzlējumu samaisa. 5 dienā uzlējumu izkāš caur smalku sietu vai marli. Noliek nostāvēties vēl uz 4 dienām.
1 komentārs