Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Mazsālīta skumbrija mājas gaumē 4

Sastāvdaļas
  • 1 saldēta skumbrija
  • 2 tējk. cukurs
  • 1 tējk. svaigi malti pipari
  • 1/2 citrona sula
  • 3 tējk. sāls
Scomber scomber - tā latīniski dēvē makreli jeb skumbriju. Daudzas saimnieces šo Ziemeļjūrā mītošo zivi ir iecienījušas ne tikai tās pieejamās cenas, bet tieši skumbrijas īpašās garšas dēļ. Arī šīs zivs pagatavošanas veidi ir pietiekami daudzveidīgi.

Pagatavošana

1
Saldētu skumbriju nedaudz atlaidina un sagriež uz pusēm. Izgriež lielo asaku. Vēl sasaldētu fileju ierīvēt ar sāli, pipariem un cukuru maisījumu. Apsalcīt ar citrona sulu. Apsegt ar pārtikas plēvi un ievietot ledusskapī līdz nākamajam rītam.
2
Zivi smalki sagriež un pasniedz ar maizi un sīpoliem.

Skatīt visus komentārus

Uzkodas