Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Ogu ķīselis ar saldējumu

Sastāvdaļas
  • 250g upenes
  • 250g sarkanas jāņogas
  • 4-5 ēd.k. cukurs
  • 3 ēd.k. kartupeļu ciete
  • 1 kanēļa standziņa
  • 4-5 krustnagliņas
  • 1/2 citrons
  • 1 tējk. vaniļas esence
Karstā laikā īpaši garšīgi ir aukstie deserti. Taču tos gatavojot jāpievērš uzmanība, lai tie nebūtu par saldu. Šis deserts atbilst visiem priekšnosacījumiem. Izmēģiniet!

Pagatavošana 6 porcijas

1
Ogas pārlasīt un iebērt katlā. Pievienot cukuru un ar kartupeļu stampu saspaidīt. Pieliet 250g ūdens un vārīt 5 min. Pievienot kanēļa standziņu, krustnagliņas, vaniļas esenci, rīvetu citrona miziņu un svaigi spiestu sulu.
2
Kartupeļu cieti izšķīdināt 1/3gl ūdens un visu laiku maisot tievā strūkliņā pieliet ķīselim. Vārīt kamēr ķīselis sabiezē. Atdzesēt.
3
Pasniedz atdzesētu ar saldējumu.

Pievienot komentāru

Deserti