Ogu ķīselis ar saldējumu
Sastāvdaļas
- 250g upenes
- 250g sarkanas jāņogas
- 4-5 ēd.k. cukurs
- 3 ēd.k. kartupeļu ciete
- 1 kanēļa standziņa
- 4-5 krustnagliņas
- 1/2 citrons
- 1 tējk. vaniļas esence
Karstā laikā īpaši garšīgi ir aukstie deserti. Taču tos gatavojot jāpievērš uzmanība, lai tie nebūtu par saldu. Šis deserts atbilst visiem priekšnosacījumiem. Izmēģiniet!
Pagatavošana 6 porcijas
1
Ogas pārlasīt un iebērt katlā. Pievienot cukuru un ar kartupeļu stampu saspaidīt. Pieliet 250g ūdens un vārīt 5 min. Pievienot kanēļa standziņu, krustnagliņas, vaniļas esenci, rīvetu citrona miziņu un svaigi spiestu sulu.
2
Kartupeļu cieti izšķīdināt 1/3gl ūdens un visu laiku maisot tievā strūkliņā pieliet ķīselim. Vārīt kamēr ķīselis sabiezē. Atdzesēt.
3
Pasniedz atdzesētu ar saldējumu.