Biezpiena klimpas
Sastāvdaļas
- 200g biezpiens
- 1 ola
- milti
- rīvēta citrona mziiņa
- 4 ēd.k. meža ogu biezenis
- 100g saldējuma
- cukurs
- šķipsniņa sāls
- ogas (mellenes vai zemenes) dekoram
Biezpiens ir ļoti vērtīgs pārtikas produkts, jo tajā ir līdz 24% olbaltumvielu – vairāk, nekā liesā gaļā un olās. To zināja arī ASV prezidents Ričards Niksons. Viņš gan bija iecienījis ēst biezpienu ar kečupu. Mēs piedāvājam tradicionālāku biezpiena izmantošanas recepti.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Biezpienu liec bļodā, pievienot olu, cukuru pēc garšas, rīvētu citrona miziņu, sāli un 1-2 ēd.k. miltu. Visu kārtīgi samaisi.
Darba virsmu pārkaisi ar miltiem un izklāj sagatavoto masu. No biezpiena masas izveido desiņu, apviļājot miltos. Desiņu sagriez apm. 2-3 cm biezos gabalos.
2
Uzvāri ūdeni un tajā met klimpas. Kad klimpas uzpeld, vāri vēl 1-2 min.
3
Pasniedz siltas ar meža ogu biezeni un saldējumu, dekorējot ar svaigām ogām.