Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olas provansiešu gaumē

Sastāvdaļas
  • 9 vārītas olas
  • 100 gr cietā siera
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 neliels sīpols
  • 80 gr sviesta
  • 2 ēd.k. miltu
  • 250 ml piena
  • 2 tējk. saldais krējums
  • šķipsniņa malta muskatrieksta
  • sāls un svaigi malti pipari
Recepte būs noderīga arī kādām svētdienas brokastīm, kad ierasto vārīto olu vietā, ir laiks pagatavot ko šādu!

Pagatavošana 3 porcijas

1
Cieti novārītas olas pārgriež gareniski uz pusēm. Smalki sagriez sīpolu un spiedē izspied ķiploku. Apcep uz lēnas uguns sīpolus un ķiplokus līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno miltus un rūpīgi maisot, lēnām pievienot pienu, kamēr iegūsti mērces konsistenci. Pieber sāli, piparus, muskatriekstu un saldo krējumu, pannu noņem no uguns.
2
Cepamtrauku iesmērē ar sviestu un ieliec tajā olu pusītes ar dzeltenumu uz augšu. Uz olu pusītēm uzlej pagatavoto mērci, pārkaisi ar rīvētu sieru un uzliec mazu piciņu sviestа. Ievieto cepamtrauku uz 170 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep līdz siers ir izkusis. Pasniedz siltu kopā ar salātiem.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm