Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistas gaļas riljete (rillette)

Sastāvdaļas
  • 1 kg vistas šķiņķīši
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 3-4 smaržīgo piparu graudiņi
  • 2-3 lauru lapas
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • 2-3 krustnagliņas
  • sāls, svaigi malti pipari
Nosaukums riljete (rillette) pie mums atceļojis no Francijas. Riljetes tradicionāli tika gatavotas no treknas cūkgaļas vēdera vai cūkgaļas pleca. Parsvarā riljetes tiek pasniegtas istabas temperatūrā ar grauzdiņiem, līdzīgi kā mums ierastā pastēte.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Šķiņķīšus noskalo un nosusina, pārliek katlā. Pievieno tur pat sagieztu uz pusēm sīpolu, burkānu, ķiploka daiviņas, smaržīgos piparus, lauru lapas un krustnagliņas. Pārkaisa ar sāli un sautē multivārāmā katlā 4 stundas režīmā "Sautēšana". Ja nav multivārāmais katls, tad to visu var darīt arī parastā katlā, bet jāpārlej ar ūdeni un ik pa brīdim sautējot jāpielej ūdens.
2
Vistu un burkānu izņem ārā, atdzesē. Buljonu izkāš. Gaļu atdala no kauliem un ādas un ar divām dakšām sasmalcina. Burkānu ar dakšu saspaida. Gaļu sajauc ar burkāniem, pievieno buljonu, kurā vārījās vista līdz vēlamajai konsistencei. Samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Masu salikt trauciņos un novietot ledusskapī vismaz uz vienu diennakti.
3
Pasniedz ar svaigu maizi.

Pievienot komentāru

Uzkodas