Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pankūkas ar rabarberu mērci un kanēli

Sastāvdaļas
  • 125ml piens
  • 75g milti
  • 50g cukurs
  • 2 olas
  • 1 ēd.k. kanēlis
  • pūdercukurs
  • eļļa cepšanai
  • Pildījumam:
  • 180g biezpiens
  • 100g saldais krējums
  • 50g pūdercukurs
  • 1 olas dzeltenums
  • 1/2 tējk. vaniļas cukurs
  • Mērcei:
  • 200g rabarberi
  • 50ml Grenadīna sīrups
  • 1/2 citrona rīvēta miziņa
  • Drupačām:
  • 30g milti
  • 25g cukurs
  • 20g auksts sviests
  • 1 tējk. kanēlis
Ja šādas pankūkas pasniegtu Karlsonam, viņš noteikti atgrieztos! Katrā ziņā pagatavojiet un nogaršojiet arī jūs.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Rabarberus sagriezt 3-4 cm lielos gabalos, pārlikt karstumizturīgā formā, pievienot sīrupu, citrona miziņu un karsēt cepeškrāsnī 20 min. 180 grādos, līdz masa sāk biezēt. Mērci atdzesēt.
2
Miltus, cukuru un kanēli iebērt nelielā bļodā, pievienot sagrieztu mazākos gabalos aukstu sviestu un saberzt starp pirkstiem, lai veidojas drupačas. Drupačas izcept cepeškrāsnī 10-12 min 180 grādos, līdz tās kļūst brūnas un kraukšķīgas.
3
Pildījumam saldo krējumu sablendēt ar biezpienu, olas dzeltenumu, vaniļas cukuru un pūdercukuru.
4
Pagatavot pankūkas. Priekš tam no visām sastāvdaļām pagatavot mīklu un izcept plānas pankūkas.
5
Uz katras pankūkas liek pāris karotes pildījuma, pankūku satin, pārlej ar rabarberu mērci un pārkaisa ar drupačām. Pasniedz uzreiz.

Pievienot komentāru

Deserti