Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pastēte ar ābolu sidru

Sastāvdaļas
  • 600g cūku aknas
  • 1 sīpols
  • 100ml saldais krējums
  • 200ml ābolu sidrs
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • sviests
  • sāls, pipari
Ar vārdu "sidrs" Eiropā saprot dzērienu, kura pamatsastāvdaļa ir pilnīgi vai daļēji raudzēta ābolu sula. Šo dzērienu kā alternatīvu alum ir iecienījuši, tie, kuriem alus šķiet par rūgtu. Taču sidrs var kalpot arī par lielisku papildinājumu dažādu ēdienu pagatavošanā. Piedāvājam par to pārliecināties.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sīpolu un ķiplokus notīrīt un sagriezt. Aknas attīrīt no plēvēm un sagriezt mazākos gabalos. Pannā izkausēt sviestu un apcept tajā sīpolus un ķiplokus. Pievienot aknas un cept visu kopā. Kad aknas ir apcepušās pieliet sidru un sautēt tik ilgi, kamēr šķidrums iztvaikojis. Uguni izslēgt un ļaut masai nedaudz atdzist.
2
Aknas ar visu sulu un sīpoliem sasmalcināt blenderī, pakāpeniski pievienojot saldo krējumu. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3
Masu pārliet formiņās un ielikt ledusskapī līdz pilnīgai sastingšanai. Pasniedz ar svaigu vai grauzdētu maizi.

Pievienot komentāru

Uzkodas