Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salāti ar vistas fileju, zemenēm un sēnēm

Sastāvdaļas
  • 200g sviesta salāti
  • 100g šampinjoni
  • 100g zemenes
  • 1 vistas fileja
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 2 ēd.k. zemeņu sīrups
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Balzamiko
Regulārs zemeņu patēriņš var likvidēt ziemas-pavasaras sezonas avitaminozi, jo zemenes satur C, E un B grupas vitamīnus, kā arī satur lielu skaitu mangāna, kālija, kalcija, vara, kobalta un molibdēna. Paaugstināts dzelzs saturs zemenēs palīdz novērst anēmiju un nostiprina asinsvadus.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Vistas fileju sagriezt strēmelītēs. Pieliet olīveļļu, zemeņu sīrupu, pievienot smalki sakapātus ķiplokus, samaisīt. Atlikt malā uz 20 min. marinēties.
2
Šampinjonus sagriezt 4-6 daļās un apcept pannā. Zemenes sagriezt 2 vai 4 daļās. Salātlapas saplūkāt ar rokām. Vistas fileju apcept pannā, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3
Šķīvjos kārto salātlapas, sēnes, zemenes, vistas fileju. Pārlej ar Balzamiko un pasniedz.

Pievienot komentāru

Salāti