Salāti ar vistas fileju, zemenēm un sēnēm
Sastāvdaļas
- 200g sviesta salāti
- 100g šampinjoni
- 100g zemenes
- 1 vistas fileja
- 2 ēd.k. olīveļļa
- 2 ēd.k. zemeņu sīrups
- 2 ķiploka daiviņas
- Balzamiko
Regulārs zemeņu patēriņš var likvidēt ziemas-pavasaras sezonas avitaminozi, jo zemenes satur C, E un B grupas vitamīnus, kā arī satur lielu skaitu mangāna, kālija, kalcija, vara, kobalta un molibdēna. Paaugstināts dzelzs saturs zemenēs palīdz novērst anēmiju un nostiprina asinsvadus.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Vistas fileju sagriezt strēmelītēs. Pieliet olīveļļu, zemeņu sīrupu, pievienot smalki sakapātus ķiplokus, samaisīt. Atlikt malā uz 20 min. marinēties.
2
Šampinjonus sagriezt 4-6 daļās un apcept pannā. Zemenes sagriezt 2 vai 4 daļās. Salātlapas saplūkāt ar rokām.
Vistas fileju apcept pannā, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3
Šķīvjos kārto salātlapas, sēnes, zemenes, vistas fileju. Pārlej ar Balzamiko un pasniedz.