Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
A bowl of fresh lettuce salad with crouton

Salāti Insalata verdura alla Casanova

Sastāvdaļas
  • 3 šķeles baltmaizes
  • 2 ēd.k. rīvēta Monterigo siera
  • 200 g dažādu salātu lapas
  • 4 ēd.k. olīveļļas
  • pusīte citrona
  • piparmētras
  • baziliks
Vairāk nekā divus gadu simteņus Džakomo Kazanova bija pazīstams, galvenokārt, kā klasisks pavedēja arhetips. Ar atjautīgu afēru, veiksmes un neatvairāma šarma palīdzību viņš pamanījās kļūt par bagātu vīru, tomēr dzīves nogalē izšķērdīgais dzīvesveids noveda viņu trūkumā. Vēsture gan klusē, kurā dzīves posmā Džakomo Kazanova gatavojis un baudījis šos salātus, bet recepte ir nonākusi līdz mūsdienām. Varbūt tieši šajos salātos slēpjas Kazanovas pavedēja veiksmes stāsts......

Pagatavošana 4 porcijas

1
No maizes šķēlēm nogriez garozu, sagriez maizi kubiņos, uzsmidzini eļļu. Maizes kubiņus cep cepeškrāsnī ~20 minūtes 100 grādos.
2
Atliec piparmētras un bazilika lapiņas dekorēšanai, pārējos zaļumus smalki saplūkā. Pievieno 2 ēd.k. eļļas, rīvēta citrona miziņu, sāli un visu samaisi. Pievieno grauzdiņus, apmaisi un atstāj ievilkti uz 3 min.
3
Pēc tam pievieno saplūkātas salātu lapas. Pirms pasniegšanas pārkaisi ar rīvētu sieru.

Pievienot komentāru

Salāti