Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Vegetable pancake with sauce, selective focus

Sēņu pankūkas

Sastāvdaļas
  • 600g sēnes
  • 4 maizes šķēles
  • 80g Edama siers
  • 1 ola
  • 1 olas dzeltenums
  • 2 ķiploka daiviņas
  • pētersīļi
  • sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
  • eļļa
  • Mērcei:
  • 1 sīpols
  • 200g krējums
  • 1 citrons
  • sāls un svaigi malti pipari
Pankūkas daudziem rada asociācijas ar bērnību, vecmāmiņas ceptās pankūkas ar saldu un aromātisku ievārījumu - Mmm! Jā, ēdiens kurš rada emocijas paliek mums atmiņā gadiem ilgi.Noteikti izmēģiniet arī šo pankūku receptei, kas zin, varbūt jūsu mazbērni baudot šādas sēņu pankūkas ar smaidu atcerēsies jūs?!

Pagatavošana

1
Mērcei sīpolus smalki sakapāt un apcept 5 min. eļļā. Pievienot krējumu, citrona sulu, sarīvētu citrona miziņu, sāli un piparus. Visu laiku maisot, karsēt vēl 5 min., izslēgt uguni. Mērci atdzesēt.
2
No maizes šķēlēm nogriezt garoziņas, mīkstumu iemērkt siltā ūdenī, pēc tam nospiest lieko šķidrumu. Pētersīļu lapiņas atdalīt no kātiem un smalki sakapāt.
3
Sēnes notīrīt un smalki sagriezt. Ķiploku daiviņas smalki sakapāt. Sieru sarīvēt.
4
Lielā bļodā sajaukt kopā sēnes, maizi, sieru, olu, olas dzeltenumu, zaļumus, ķiplokus, pievienot pēc garšas sāli un piparus. Pannā uzkarsēt eļļu un ar karoti veidojot pankūkas cept 4 minūtes no katras puses.
5
Pankūkas pasniedz siltas ar krējuma mērci.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm