Sēņu pankūkas
Sastāvdaļas
- 600g sēnes
- 4 maizes šķēles
- 80g Edama siers
- 1 ola
- 1 olas dzeltenums
- 2 ķiploka daiviņas
- pētersīļi
- sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
- eļļa
- Mērcei:
- 1 sīpols
- 200g krējums
- 1 citrons
- sāls un svaigi malti pipari
Pankūkas daudziem rada asociācijas ar bērnību, vecmāmiņas ceptās pankūkas ar saldu un aromātisku ievārījumu - Mmm! Jā, ēdiens kurš rada emocijas paliek mums atmiņā gadiem ilgi.Noteikti izmēģiniet arī šo pankūku receptei, kas zin, varbūt jūsu mazbērni baudot šādas sēņu pankūkas ar smaidu atcerēsies jūs?!
Pagatavošana
1
Mērcei sīpolus smalki sakapāt un apcept 5 min. eļļā. Pievienot krējumu, citrona sulu, sarīvētu citrona miziņu, sāli un piparus. Visu laiku maisot, karsēt vēl 5 min., izslēgt uguni. Mērci atdzesēt.
2
No maizes šķēlēm nogriezt garoziņas, mīkstumu iemērkt siltā ūdenī, pēc tam nospiest lieko šķidrumu. Pētersīļu lapiņas atdalīt no kātiem un smalki sakapāt.
3
Sēnes notīrīt un smalki sagriezt.
Ķiploku daiviņas smalki sakapāt. Sieru sarīvēt.
4
Lielā bļodā sajaukt kopā sēnes, maizi, sieru, olu, olas dzeltenumu,
zaļumus, ķiplokus, pievienot pēc garšas sāli un piparus.
Pannā uzkarsēt eļļu un ar karoti veidojot pankūkas cept 4 minūtes no
katras puses.
5
Pankūkas pasniedz siltas ar krējuma mērci.