Sparģeļu zupa ar parmezānu un baziliku
Sastāvdaļas
- 500 g zaļie sparģeļi
- 1 buntīte baziliks
- 5 ēd.k. olīveļļa
- 50 g Parmezāns
- rozā pipari
- sāls un svaigi malti melnie pipari
Pie šīs zupas rekomendējam vieglu vasaras vīnu.
Pagatavošana
1
Sparģeļus notīrīt un cietos galus nogriezt.
Četrus sparģeļus atlikt. Baziliku noskalo, nožāvē, noplēst lapiņas. Parmezānu sagriezt kubiņos.
Sparģeļus sagriezt, katlā ieliet pusi eļļas un
uz mērenas uguns apcept sparģeļus ~ 10 minūtes. Pievienot Parmezānu. Pievienot ūdeni, lai
nosedz sparģeļus pilnībā. Vārīt zupu uz mērenas
uguns ~ 35 minūtes. Noņemt no uguns, pievienot
baziliku un sablenderēt. Piebērt sāli un piparus.
2
Četrus sparģeļus sagriezt gareniski un apcept
eļļā ~ 5minūtes (sekojam, lai tie nezaudē krāsu). Saliet zupu šķivjos un izdekorēt ar sparģeļa
gabaliņiem un pāris rozā piparu graudiņiem un
loksnītēs sarīvētu parmezānu, apslacīt ar olīveļļu.