Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Sparģeļu zupa ar parmezānu un baziliku

Sastāvdaļas
  • 500 g zaļie sparģeļi
  • 1 buntīte baziliks
  • 5 ēd.k. olīveļļa
  • 50 g Parmezāns
  • rozā pipari
  • sāls un svaigi malti melnie pipari
Pie šīs zupas rekomendējam vieglu vasaras vīnu.

Pagatavošana

1
Sparģeļus notīrīt un cietos galus nogriezt. Četrus sparģeļus atlikt. Baziliku noskalo, nožāvē, noplēst lapiņas. Parmezānu sagriezt kubiņos. Sparģeļus sagriezt, katlā ieliet pusi eļļas un uz mērenas uguns apcept sparģeļus ~ 10 minūtes. Pievienot Parmezānu. Pievienot ūdeni, lai nosedz sparģeļus pilnībā. Vārīt zupu uz mērenas uguns ~ 35 minūtes. Noņemt no uguns, pievienot baziliku un sablenderēt. Piebērt sāli un piparus.
2
Četrus sparģeļus sagriezt gareniski un apcept eļļā ~ 5minūtes (sekojam, lai tie nezaudē krāsu). Saliet zupu šķivjos un izdekorēt ar sparģeļa gabaliņiem un pāris rozā piparu graudiņiem un loksnītēs sarīvētu parmezānu, apslacīt ar olīveļļu.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni