Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistas gaļas bumbiņas ar ķirbi

Sastāvdaļas
  • 500g vistas maltā gaļa (var būt tītara gaļa)
  • 250g ķirbis
  • 1 ēd.k. auzu pārslas
  • 1 sīpols
  • 400g tomāti savā sulā
  • 2 ēd.k. rīvēts Parmezāns
  • 1 ēd.k. Provanses zāles
  • baltvīns (apm. 1 gl.)
  • olīveļļa
  • sāls, svaigi malti pipari
Putnu gaļa ir laba alternatīva liellopu un cūkas gaļai. Tā ir ne vien diētiska, bet arī vieglāk sagremojama. Un, saprotams, ka pagatavošanas variācijas ir visai plašas. Šeit viena no tām - ar rudenīgo ķirbi.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Ķirbi notīrīt un sarīvēt uz rupjās rīves, sadalīt divās vienādās daļās. Smalki sakapāt sīpolu un pusi pievienot maltai gaļai. Pievienot arī vienu daļu ķirbja. Tur pat pievienot Parmezānu, auzu pārslas, svaigi maltus piparus un provansas zāles.
Malto gaļu kārtīgi samaisīt, apklāt ar plēvi un novietot ledusskapī uz 20 minūtēm.
2
Pa šo laiku atlikušo sīpolu apcept pannā līdz sīpols kļūst caurspīdīgs. Pievienot atlikušo ķirbi un cept vēl 5 minūtes. Pieliet vīnu, mazliet iztvaicēt, pievienot smalki sakapātus tomātus (passata) un sāli. Pēc nepieciešamības pievienot cukuru. Ik pa brīdim apmaisot sautēt vēl 5-10 minūtes.
3
No maltās gaļas ar mitrām rokām izveidot vienādas bumbiņas un uzmanīgi pievienot karstai mērcei. Apsegt ar vāku un sautēt 25-30 minūtes.
4
Pasniedzot pārkaisīt ar rīvētu Parmezānu vai krējumu.
5
Ideja-zveruska.livejournal.com

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni