Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ābolu pastila

Sastāvdaļas
  • 2kg āboli (Antonovka)
  • 2ēd.k. augu eļļa
  • 100g dabīgs medus (šķidrs)
  • šķipsniņa citronskābes
Pastilu uzskata par vienu no veselīgākajiem saldumiem, jo tajā ir maz tauku. Ja salīdzina ar zefīru, tad pastilā ir divas reizes mazāk cukura. Tai ir izteikta augļu garša un maigāka konsistence. Pastilā ir daudz pektīnu, kas izvada no organisma toksīnus, pazemina holesterīna līmeni asinīs un uzlabo gremošanu. nra.lv

Pagatavošana

1
Ābolus nomizot, iztīrīt sēklas un sagriezt palielos gabalos. Ābolus sarīvēt vai izmalt caur gaļas maļamo mašīnu. Pārlikt ābolu masu katliņā un karsēt tik ilgi, kamēr masa samazināsies uz 1/3. Masu atdzesēt, pārlikt bļodā un uzputot ar mikseri.
2
Medu novietot ledusskapī uz 8 stundām un pēc tam uzputot līdz medus kļūst balts. Medu sajaukt ar ābolu masu.
3
Cepešpannu samitrināt ar ūdeni, ieklāt cepamo papīru un iesmērēt ar eļļu. Ābolu masu izklāt uz cepešpannas, ar karoti izsmērēt. Novietot iepriekš uzkarsētā līdz 90-100 grādiem cepeškrāsnī un žāvēt apmēram 2-3 stundas, kamēr masa kļūst pacieta. izņemt no cepeškrāsns, apsegt ar marli un 24 stundas žāvēt istabas temperatūrā.
4
Gatavu pastilu sagriezt ar nazi kvadrātos, vai nu var ar cepumu formiņām izgriezt fogūriņas. Pēc vēlmes var pārkaisīt ar cukuru.

Pievienot komentāru

Saldumi