Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Aukstā zupa ar lasi

Sastāvdaļas
  • 250 g laša fileja
  • 1,2 l ūdens
  • 100 ml sausais baltvīns
  • 1 selerijas kāts
  • 1 puravs
  • 1 sīpols
  • vārīti kartupeļi
  • sviests
  • 100 ml saldais krējums
  • lauru lapa
  • sāls un svaigi malti pipari
Pateicoties eksperimentiem, gūstam lielāku pieredzi un atklājam jaunas receptes. Šoreiz aukstā zupa ar lasi.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Laša fileju sagriezt gabaliņos. Vārošā sālītā ūdenī ieliet baltvīnu, piebērt piparus un lauru lapu, ielikt laša filejas gabaliņus. Pagaidīt lai uzsit burbuli, samazināt uguni un vārīt 10 minūtes. Noņemt katlu no uguns un ļaut visam atdzist. Laša filejas gabalus izņemt no buljona, buljonu izkāst.
2
Seleriju un purava balto daļu noskalot un sagriezt. Sīpolu un kartupeļus nomizot un sagriezt kubiņos. Katlā, kurā vārīs zupu uzkarsē eļļu un apcept seleriju, puravu un sīpolus apm.5 minūtes. Pievienot kartupeļus un cept vēl 2 minūtes, pieliet laša buljonu un vārīt zupu 30 - 35 minūtes. Zupu atdzesēt un pārliet blenderī. Sablendēt. Pārliet zupu citā katlā, pievienot saldo krējumu, kārtīgi sajaukt un ielikt ledusskapī uz divām stundām.
3
Zupu pasniedz aukstu dekorējot ar laša gabaliņiem

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni