piektdiena, 26. aprīlis
Avocado appetizer with parsley and vinaigrette, selective focus

Avokado ar bekona mērci

Sastāvdaļas
  • 100g bekona
  • 2 nogatavināti avokado
  • 1 neliels sīpols
  • svaigi spiesta laima sula
  • 1 mazs čili piparis
  • 2 ēd.k. smalki sakapātu pētersīļu
  • 50g Premium itāļu mērces Spilva
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
Avokado ir bagātīgs ar vērtīgām taukskābēm, tā regulāra lietošana uzturā palīdz normalizēt holesterīna līmeni asinīs, noderīga sirds un asinsvadu slimību profilaksei. Avokado ir lielisks kālija avots, satur B, E un K vitamīnus. Tajā ir maz ogļhidrātu, tāpēc to droši var lietot arī diabēta slimnieki.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Bekonu sagriezt mazos kubiņos un apcept pannā bez taukiem.
2
Mērcei: laima sulu sajaukt ar smalki sakapātiem pētersīļiem, sīpoliem, itāļu mēŗci, sāli, pipariem un smalki sakapātu čili piparu. Beigās pievienot bekonu.
3
Avokado notīrīt, izņemt kauliņu un sagriezt gareniski 4-6 daļās. Pārliet ar mērci un pasniegt.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni