Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Biezpiena sacepums ar meža zemeņu mērci

Sastāvdaļas
  • 250g biezpiens
  • 100g turku/grieķu jogurts
  • 1 ola
  • 3 ēd.k. cukurs
  • 3 ēd.k. manna+formiņu pārkaisīšanai
  • sviests
  • vaniļas esence
  • Pasniegšanai:
  • 1/2 gl. meža zemenes
  • 2 ēd.k. vaniļas sīrups
  • 4 ēd.k. turku/grieķu jogurts
Biezpiens ir unikāls piena produkts – viens no bagātākajiem olbaltumvielu, kalcija un minerālvielu avotiem uzturā. Biezpienu ikdienas uzturā iesaka iekļaut ikvienam, tāpēc speciāli jums piedāvājam šo biezpiena sacepuma recepti.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Olu uzputot ar cukuru. Pievienot biezpienu, mannu, jogurtu un vēlreiz uzputot. Atstāt uz 20 min.
2
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem. Vienu lielāku vai 4 mazākas karstmuizturīgas formiņas iesmērēt ar sviestu un pārkaisīt ar mannu. Pārlikt biezpiena masu formiņās. Cept apm. 40 min. Gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti.
3
Sacepumu izņemt no cepeškrāsns un pilnībā atdzsēt. Pusi no meža zemenēm sablendēt ar sīrupu. Pievienot veselas ogas, samaisīt.
4
Gatavu sacepumu pasniedz ar jogurtu un meža zemeņu mērci.

Pievienot komentāru

Deserti