Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepta forele ar kaperu sviestu

Sastāvdaļas
  • 4 foreles (apm. 250g katra)
  • 100g mīksts sviests
  • 1 citrons
  • 2 ēd.k. kaperi
  • 1 ēd.k. citronu sula
  • diļļu zariņi ar ziediem
  • olīveļļa
  • sāls
Forele - ikviena makšķernieka prieks un lepnums. Ja arī jums paveicies iegūt foreli, izmēģiniet šo vienkāršo, taču garšas ziņā lielisko foreles pagatavošanas recepti.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

Bļodiņā mīkstu sviestu sajauc ar smalki sakapātiem kaperiem, citronu sulu un sāli. Glabāt istabas temperatūrā.

Foreles izķidā, noskalo un ierīvē ar sāli gan no iekšpuses, gan no ārpuses. Citronu sagriezt šķēlītēs un piepildīt foreles. Tur pat ielikt diļļu zariņus ar visiem ziediem.
Foreles liek uz cepešpannas un apslaka ar olīveļļu. Cept apm. 15 minūtes vai līdz brīdim, kad zivs ir gatava.
2
Foreles pasniedz veselas, klāt pievienojot kaperu sviestu.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni