Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Roasted potatoes with garlic and thyme, selective focus

Cepti kartupeļi ar ķiplokiem un citronu

Sastāvdaļas
  • 1 kg kartupeļu
  • 12 ķiploka daiviņas (netīrītas)
  • 1 citrona miziņa
  • timiāns
  • 6 ēd.k. olīveļļas
  • sāls
Ideju noskatīju Džeimija Olivera raidījuma. Tur tik garšīgi tas izskatījās, ka nolēmu pamēģināt! Lai jūs nemulsina citrona mizas, tās nemaz nejūt, bet aromāts no viņiem ir burvīgs. Pāris ķiploku daiviņas es tomēr notīrīju, pirms cepšanas, bet pēc manām sajūtām, tas nemaz nebija vajadzīgs. Ķiploki sanāk kā krāsnī cepti, no kuriem pēc tam pašu ķiploku var kā pastu izspiest ārā.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus kārtīgi nomazgāt vai nomizot, sagriezt četrās daļās, novārīt salītā ūdenī apm. 15 minūtes. Kartupeļus nokāst. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā kartupeļus. Pievienot ķiploku daiviņas (netīrītas), citrona miziņas loksnes un timiānu. Cept minūtes 15-20, ik pa brīdim apmaisot. Pasniedz siltus.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni