Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fokača ar gailenēm

Sastāvdaļas
  • 250g milti
  • 150 ml silts ūdens
  • 1 tējk. cukurs
  • 20 g svaigs raugs
  • 30ml olīveļļa
  • Provansas garšvielas
  • 1 tējk jūras sāls
  • Pildījumam:
  • sauja gailenes
  • 1/2 ēd.k. olīveļļa
  • šķipsniņa sāls
Fokačas (focaccia) dzimtene ir Itālija. Tā dēvē mājās ceptu plāceni, kas gatavots no neraudzētās mīklas, ieziestas ar olīveļļu. Tās nosaukums cēlies no latīņu vārda - focus (uguns,pavards). Senos laikos fokača bija vienkāršu zvejnieku ēdiens - to cepa uz klints bluķiem. Receptes pagatavošanai nepieciešama forma 20 cm diametrā.

Pagatavošana

1
Raugu saberzt ar cukuru, sāli, 1 ēd.k. miltiem un siltu ūdeni. Ļaut pastāvēt aptuveni 15 minūtes, līdz izveidojas putas. Pievienot miltus, olīveļļu un iemīcīt mīklu. Apsegt mīklu ar tīru dvielīti un ļaut mīklai uzbriest. ~ 45 min.
2
Mīklu pārlikt cepamā formā un izlīdzināt. Iztīrītas sēnes sakārtot mīklas virspusē, pārkaisīt ar sāli un apslacīt ar olīveļļu. Uzbriedināt vēl 45 min.
3
Cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apm. 35-40 min. Fokačas gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti.
4
Pasniedz karstu ar svaigiem dārzeņu salātiem.

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi