Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fritata ar brokoļiem

Sastāvdaļas
  • 7-8 olas
  • 300g brokoļi
  • 200g rīvēts Čedara siers
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 rozmarīna zariņš
  • asie čili pipari
  • olīveļļa
  • sāls, svaigi malti pipari
Brokoļos ir daudz vitamīnu (A, C, E, K), daudzkārt vairāk nekā ābolos, apelsīnos, dārzeņu piparos, zaļajos zirnīšos. Brokolis ir patiešām veselīgs pārtikas produkts gan bērnu, gan pieaugušo ēdienkartē.

Pagatavošana 4 porcijas

1
1. Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem.
Brokoļus novārīt sālsūdenī 2 min, ūdeni noliet. Brokoļus noskalot zem auksta ūdens, lai apturētu vārīšanas procesu.
2
2. Olas uzputot bļodā ar dakšu un pievienot 2/3 no siera.
3
3. Sīpolus un ķiplokus smalki sakapāt. Pannā, kurā cepsiet fritatu, uzkarsēt eļļu. Labāk ņemt čuguna pannu vai pannu bez rokturiem, bet derēs arī ar koka rokturi. Tikai rokturi pirms cepšanas vajadzētu aptīt ar foliju - tad rokturis nenodegs.
Uzkarsētā eļļā apcept sīpolus, ķiplokus un rozmarīna zariņu.
Pievienot brokoļus, asos čili piparus pēc garšas un cept vēl 3-4 min. Rozmarīna zariņu izņemt. Pārliet ar olu maisījumu un ik pa brīdim apmaisot cept, kamēr olas sarecē.
4
4. Pannu pārlikt cepeškrāsnī un cept apm. 10 min. Pārkaisīt ar atlikušo sieru un cept, kamēr siers izkūst. Sagriež gabalos un pasniedz siltu.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm