Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cūkgaļas karbonādes ar karamelizētiem burkāniem un mandarīniem

Sastāvdaļas
  • 600g cūkgaļas karbonāde
  • 300g burkāni
  • 200ml dārzeņu buljons
  • 4 mandarīni
  • 50ml vīna etiķis
  • 1 ēd.k. fenheļa sēklas
  • 40g cukurs
  • 20g sviests
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • sāls, pipari
Viens 76 gramus smags mandarīns satur 40 kalorijas, tas ir 2% no ieteicamās dienas devas. Tātad, lai uzņemtu dienas kaloriju daudzumu, jāapēd piecdesmit mandarīnu...,taču šajā receptē izmantosim vien četrus.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Burkānus notīrīt un sagriezt pabiezās šķēlītēs. No 2 mandarīniem izspiest sulu, pārējos 2 nomizot un sadalīt daiviņās. Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu un apcept burkānus, pievienojot pusi cukura. Pievienot fenheļa sēklas, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Pievienot buljonu un sautēt zem vāka apm. 20 min. Pievienot etiķi, atlikušo cukuru un vārīt apm. 5 min. Pievienot madarīnu sulu un vārīt vēl 5 min. Pašās beigās pievienot mandarīnu daiviņas, sautēt vēl 3-4 min. un uguni izslēgt. Līdz pasniegšanai turēt siltumā.
2
Gaļu sagriezt porcijas gabalos. Pannā uzsildīt olīveļļu un apcept gaļu 4-5 min. no katras puses, pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem.
3
Gaļu pasniedz ar burkāniem un mērci.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni