Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Griķu biezputra ar sēnēm

Sastāvdaļas
  • 200 g griķu
  • 400 g buljona (dārzeņu vai gaļas)
  • 200 g kūpinātas gaļas
  • 200 g šampinjonu
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 50 g siera
  • sāls, pipari pēc garšas
  • eļļa
Griķi satur daudz vitamīnu un mikroelementu, turklāt tie ir ļoti garšīgi. Griķu pagatavošanas iespējas ir tikpat dažādas kā jebkuram citam produktam.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Griķus ieber katliņā, pārlej ar karstu buljonu, uzliek vāku, ietin segā un atstāj uz pusotru stundu. Tikmēr nomizo, sakapā un apcep sīpolus un ķiplokus. Gaļu sagriež strēmelītēs. Sēnes notīra un sagriež.
2
Apceptajiem sīpoliem un ķiplokiem pievieno gaļu un sēnes un cep līdz gatavībai. Pievieno griķus, pārkaisa ar sāli, pipariem un cep vēl piecas minūtes.
3
Beigās pievieno sieru, ātri apmaisa un noņem no uguns. Atstāj uz piecām minūtēm ievilkties.
4
Pasniedz ar krējumu.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi