Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Grilled corn with butter, selective focus

Grilēta kukurūza

Sastāvdaļas
  • 4 kukurūzas valītes
  • 100g sviests
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 8-10 timiāna zariņi
  • sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
Pirms vairāk nekā 50 gadiem, atgriežoties mo vizītes ASV, toreizējais PSRS vadītājs Ņikita Hruščovs bija septītajas debesīs par tur redzētajām kukurūzas audzēšanas un izmantošanas iespējām. Un kopš tā brīža visā plašajā PSRS kukurūzas lauki vairs nebija nekāds retums. Ja arī šodien rodas iespēja iebrist kukurūzu laukā, paņemsim dažas vālītes un iekursim grilu...

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kukurūzas vālītes notīrīt un izvārīt gandrīz mīkstas. Šī procesa laiks atkarīgs no kukurūzas šķirnes. Mums tas aizņēma apmēram 40 minūtes.
2
Ķiplokus notīrīt un smalki sakapāt.Sviestu (istabas temperatūrā) sajaukt ar ķiplokiem, timiāna lapiņām, sāli un pipariem. Kukurūzu iesmērēt ar sviestu, ietīt follijā un grilēt līdz gatavībai, apmēram 20 minūtes.
3
Pasniedz ar garšvielu sviestu.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni