Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grilētas mīdijas ar sieru

Sastāvdaļas
  • 1 kg dzīvas mīdijas
  • 1sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 100 g parmezāns
  • 1 gl. baltvīna
  • 2 ēd.k. sviesta
  • sāls
Gaļas dažadās marinadēs nevienu nepārsteidz. Ko uzgrilēt? Pievēršamies jūras veltēm.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Mīdijas ielikt lielā bļodā un pārliet ar ūdeni, kuram pievienota sāls. Pēc 10-15 minūtēm visas atvērtās mīdijas izmet. Lai pārbaudītu vai mīdija ir beigta, vajag paklauvēt ar viņu pret virsmu - ja nekas nenotiek un mīdija neveras ciet, tad tā ir jau nedzīva un metama ārā. Mīdijas no ārpuses jānotīra no jūras zālēm un apaugumiem - tas viegli darāms ar birsti vai nazi.
Katlā ar biezu dibenu izkausēt sviestu, apcept tajā sīpolus un ķiplokus. Pievienot mīdijas, baltvīnu, apsegt ar vāku un vārīt 5 minūtes, kamēr mīdijas atvērsies. Mīdijas izņemt. Tās, kuras nav atvērušās, izmest. Atdzisušas mīdijas atvērt un vienu daļu ģliemežvāka nolauzt, atstājot to daļu, kur ir mīdija. Sakārtot un darba virsmas.
2
Buljonu no mīdijām vāra, kamēr paliek 1/4 no ieprikešējā dauduzma, pievienot smalki sarīvētu parmezānu un apmaisot, izslēgt.

Katru mīdiju piepildīt ar mērci un grillēt 5-7 minūtes, kamēr siers izkūst.

Pievienot komentāru

Jūras veltes