piektdiena, 26. aprīlis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Humuss

Sastāvdaļas
  • 400g vārīti turku zirņi
  • 2 ēd.k. paprikas pulveris
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • 5-6 pilieni sezama eļļa
  • 1 ēd.k. citrona sula
  • olīveļļa
  • sāls

Vēsturnieki vēl lauž šķēpus, kurai no arābu valstīm pienākas lielais paldies par Humusa izcelsmi. Laika gaitā tas ir kļuvis populārs visā plašajā pasaulē. Humuss lieliski garšo kopa ar svaigu maizi, kā arī ar svaigiem vai konservētiem dārzeņiem, dažādiem gaļas ēdieniem, izceļot to garšu un aromātu. Humuss ideāli der kā piedeva šašlikam vai steikam.

Pagatavošana

1

Turku zirņus sablendēt. Pievienot sezama eļļu, citrona sulu, sasmalcinātus ķiplokus, sāli, papriku un vēlreiz sablendēt. Masu pārlikt traukā un ar karoti uztaisīt 2-3 bedrītes. Šajās bedrītēs ieliet olīveļļu. Pasniedz ar svaigu maizi vai pitu.


Pievienot komentāru

Uzkodas