Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļu biezputra ar grūbām un ceptu bekonu

Sastāvdaļas
  • 100g grūbas
  • 1kg nomizoti kartupeļi
  • 1 sīpols
  • 100g bekons
  • 1l ūdens
  • sāls
Grūbas ir bagātīgs vitamīnu un minerālvielu avots. Grūbās esošās augu olbaltumvielas, apvienojot ar papildus pārtikas grupu produktu olbaltumvielām, sniedz vērtīgu uzturvielu devu. Tas ir būtisks ogļhidrātu un olbaltumvielu avots. 100 g grūbu enerģētiskā vērtība sastāda 324 kalorijas, kas ir aptuveni piektā daļa no nepieciešamās dienas devas.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Katlā ielej ūdeni, pievieno pēc garšas sāli, kartupeļus un noskalotas grūbas. Vāra, kamēr grūbas gatavas, apm. 1 st. Pa šo laiku izvārīsies arī kartupeļi. Ar kartupeļu stampu katla saturu sajauc viendabīgā masā.
2
Sīpolu un bekonu sagriež šķēlītēs un pannā apcep līdz sīpoli kļūst zeltaini.
3
Kartupeļu biezputru pasniedz ar ceptiem sīpoliem un bekonu. Klāt var piedāvāt kefīru vai pienu.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni